Matematik
enhedscirklen
19. juni 2008 af
hcif (Slettet)
er der nogle der detaljeret kan forklare, hvornår der henholdsvis findes en eller to vinkler i en trekant, når vi snakker enhedscirklen????
Svar #1
19. juni 2008 af Isomorphician
Der findes jo altid tre vinkler i en trekant (for v > 0°).
Du tænker nok på hvornår der findes to vinkler til en sin-, cos-værdi.
sin(v) = sin(180-v)
cos(v) = cos(-v)
Du tænker nok på hvornår der findes to vinkler til en sin-, cos-værdi.
sin(v) = sin(180-v)
cos(v) = cos(-v)
Svar #2
19. juni 2008 af hcif (Slettet)
så når det er sinus, så kan det både være v eller 180 - v???? er det helt forkert..??
Svar #3
19. juni 2008 af Isomorphician
Ja. Også kendt som "sinusfælden", da det kan være både en stumpvinklet og spidsvinklet trekant. Derfor er det en fordel at bruge cosinusrelationerne til beregning af vinkler
Skriv et svar til: enhedscirklen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
