Kemi

masseberegning..hjæææælp

26. september 2004 af anisa (Slettet)
Hjææælp!!!!!
Jeg har en opgave jeg skal aflevere imorgen og efter lang tids lektie uden resultatat, håber jeg desperat at få hjælp inden imorgen...selvom det er sent...

Spørgsmålet lyder: beregn massen af 1 liter koncentreret saltsyre!

Jeg forstår ikke fremgangsmåden idet jeg har kun har tallene på densiteten (1,19 g/ml) samt koncentrationen (12M)...der står også hvor meget masse% der er i, 37 masse% hydrogenchlorid og 63 masse% H20...

hvilken formel skal jeg bruge????

På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2004 af frodo (Slettet)

kender du densiteten af opløsningen???

Massen = densitet*volumen

Svar #2
26. september 2004 af anisa (Slettet)

jeg har densiteten men jeg har jo ikke volumen?? kan den udregnes ud fra mine ovenstående oplysninger?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2004 af frodo (Slettet)

"1 L koncentreret saltsyre"

Men er det en 12 M opløsning der går under navnet koncentreret saltsyre?

Svar #4
26. september 2004 af anisa (Slettet)

og skal jeg ikke også gøre regning med at der 1 liter saltsyre? jeg kan vel ikke bare indsætte densitet og volumen tallet som de er?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2004 af frodo (Slettet)

hvorfor ikke. Hvis du har oplysningen om at densiteten for en konc opløsning er 1,19 g/ml, så kan du da bare gange med 1L = 1000 mL

Svar #6
26. september 2004 af anisa (Slettet)

pis...det er rigtigt 1 liter!
ja der står den formelle koncentration af
HCL er 12 M...

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2004 af frodo (Slettet)

ja, hvis den formelle koncentration i en koncentreret opløsning er 12M, så har du da hvad du skal bruge..

Du er sikker på at du ikke skal mere?

Svar #8
26. september 2004 af anisa (Slettet)

lige et til sprørgsmål nu hvor jeg har dig! hvad gør jeg hvis jeg skal finde massen af HCL i 1 liter konc. saltsyre smt koncentrationen?bare du vil give mig formlerne for jeg ved slet ikke hvilke jeg skal bruge...tak

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2004 af frodo (Slettet)

Du kender masse%, og massen af opløsningen:

m(HCl)=m(Opløsing)*masse%(HCl)

Svar #10
26. september 2004 af anisa (Slettet)

kan det passe at massen af 1 liter konc. saltsyre kun er 0,00119? (0,00119*1 L)...det lyder af meget lidt....

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2004 af frodo (Slettet)

1,19g/mL*1000mL=1190g=1,19kg

Så det er ikke rigtigt

Svar #12
26. september 2004 af anisa (Slettet)

tusind tak!!!

Skriv et svar til: masseberegning..hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.