Kemi

Redoxtitrering

21. juni 2008 af skole-pigen (Slettet)
Hej allesammen..
Er det fuldstændig forkert når jeg har skrevet at redoxtitrering er dette jeg er lidt i tvivl med redoxtitrering, da jeg aldrig har fået en prcæis difinition:

Redoxtitrering = Man skal finde frem til en ukendt mængde opløst jern, hvorfor man titrerer med en vandig opløsning med kendt koncentration (eks. Kaliumpermanganat). Man aflæser det præcise antal mL man har titreret, hvorfor man kan finde den ukendte mængde jern.

Vh. Annie

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Det behøver ikke at være jern, men princippet er det rigtige. Du har en ukendt mængde stof som du lader indgå i redoxreaktion med en kendt mængde andet stof (eks. Permanganationer) og du kan så finde mængden af det første stof.

Svar #2
21. juni 2008 af skole-pigen (Slettet)

men så lige et til spørgsmål.. finder jeg mængden af det ukendte stof ved at kigge på reaktionsskemaet og kigger på koefficienter og ser forholdet?

Svar #3
21. juni 2008 af skole-pigen (Slettet)

og skal man gøre stoffet med ukendt mængde enten surt eller basiskt???

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2008 af mathon

redoxtitrering = redoximetri
er
titrering = titrimetri med enten en reduktor eller en oxidator
som titrator

Skriv et svar til: Redoxtitrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.