Kemi
titrering..
21. juni 2008 af
YodawgYowwwwwww (Slettet)
yes.. lige en ting .
altså hvis du har en syre der ligger i et bæger og der er f.eks. 20 Ml af den.. men vi vil gerne kende [syre].. altså dens koncentration. Så hælder man en base ned i syren med kendt koncentration. Når ækvivalenspunktet er nået så stopper vi. Vi ser på hvor meget mL base vi har brugt, f.eks. vi kan sige 10 ml base og basen har koncentrationen 2 M f.eks. er det så ikke bare sådan her man finder syrens koncentration?:
C(base)* V(base) = n
C(2M)* 0.010 = n
0.02 = n(base).
n(base) = n(syre)
n(syre) = 0.02 mol .
der var jo de 20 mL syre vi havde, skal vi så skrive 20 i volume? eller skal vi skrive 30 fordi nu tilsidst har vi jo 30 mL i alt i kolben når titreringen er overstået.. Mit bud er 20 så vi gør således:
c = n/v
c = 0.02/0.020
c = 1M
eller er jeg helt galt på den, pls forklar
altså hvis du har en syre der ligger i et bæger og der er f.eks. 20 Ml af den.. men vi vil gerne kende [syre].. altså dens koncentration. Så hælder man en base ned i syren med kendt koncentration. Når ækvivalenspunktet er nået så stopper vi. Vi ser på hvor meget mL base vi har brugt, f.eks. vi kan sige 10 ml base og basen har koncentrationen 2 M f.eks. er det så ikke bare sådan her man finder syrens koncentration?:
C(base)* V(base) = n
C(2M)* 0.010 = n
0.02 = n(base).
n(base) = n(syre)
n(syre) = 0.02 mol .
der var jo de 20 mL syre vi havde, skal vi så skrive 20 i volume? eller skal vi skrive 30 fordi nu tilsidst har vi jo 30 mL i alt i kolben når titreringen er overstået.. Mit bud er 20 så vi gør således:
c = n/v
c = 0.02/0.020
c = 1M
eller er jeg helt galt på den, pls forklar
Svar #2
21. juni 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)
sorry men det der mængdeforhold har jeg aldrighørt om før.. ka du ik skrive om det rigtigt eller ej det jeg har skrevet og hvis ikke, hvad sku jeg så har gjort anderledes i udregningen :)
Svar #3
22. juni 2008 af mathon
...der skal jo
først og fremmest
foreligge
en afstemt kemisk reaktion at tage stilling ud fra
ex. 1:
HCl + NaOH --> NaCl + H2O, som kan læses
1 mol HCl ækvivalerer 1 mol NaOH, dvs. i mændeforholdet 1:1
ex. 2:
2HCl + Ca(OH)2 --> CaCl2 + 2H2O, som kan læses
2 mol HCl ækvivalerer 1 mol Ca(OH)2, dvs. i mængdeforholdet 2:1
først og fremmest
foreligge
en afstemt kemisk reaktion at tage stilling ud fra
ex. 1:
HCl + NaOH --> NaCl + H2O, som kan læses
1 mol HCl ækvivalerer 1 mol NaOH, dvs. i mændeforholdet 1:1
ex. 2:
2HCl + Ca(OH)2 --> CaCl2 + 2H2O, som kan læses
2 mol HCl ækvivalerer 1 mol Ca(OH)2, dvs. i mængdeforholdet 2:1
Skriv et svar til: titrering..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
