Kemi
pKs
22. juni 2008 af
YodawgYowwwwwww (Slettet)
hey..
Hvad er det præcis kS-værdien den siger? Er det syrens styrke i forhold til den reaktion den er i bare?..
og på en titrering, så er pKs halvækvivalenspunkt, vil det sige syren kun har afgivet halvdelen af sine hydroner?.
Hvad er det præcis kS-værdien den siger? Er det syrens styrke i forhold til den reaktion den er i bare?..
og på en titrering, så er pKs halvækvivalenspunkt, vil det sige syren kun har afgivet halvdelen af sine hydroner?.
Svar #1
22. juni 2008 af mathon
Ks er et mål for syrens styrke
Jo større Ks-værdi desto større syrestyrke
pKs = -log(Ks)
pKs er et mål for syrens styrke
Jo mindre pKs-værdi desto større syrestyrke
...........................................................................
...før
tilsætning af NaOH
er
molmængden
n(HX) = Ns
ved tilsætning af NaOH mindskes n(HX) gradvis
...........................................HX(aq) + NaOH(aq) --> X^(-)(aq) + Na^(+)(aq) + H2O(l)
molmængde: start...................Ns..........O.....................0
titrering påbegyndt ............Ns*(1-a)....Ns*a............Ns*a
molmængderne er identiske
når
Ns*(1-a) = Ns*a
dvs. når
a = (1/2)
altså
når den halve molmængde HX(aq) resterer
og den halve molmængde NaOH(aq) er forbrugt
da
den monohydrone proces forløber i mængdeforholdet 1:1.
dvs. for a = (1/2)
pH = pKs + log(n(X^(-))/n(HX)) = pKs + log((Ns*a)/(Ns*(1-a))) = pKs
Jo større Ks-værdi desto større syrestyrke
pKs = -log(Ks)
pKs er et mål for syrens styrke
Jo mindre pKs-værdi desto større syrestyrke
...........................................................................
...før
tilsætning af NaOH
er
molmængden
n(HX) = Ns
ved tilsætning af NaOH mindskes n(HX) gradvis
...........................................HX(aq) + NaOH(aq) --> X^(-)(aq) + Na^(+)(aq) + H2O(l)
molmængde: start...................Ns..........O.....................0
titrering påbegyndt ............Ns*(1-a)....Ns*a............Ns*a
molmængderne er identiske
når
Ns*(1-a) = Ns*a
dvs. når
a = (1/2)
altså
når den halve molmængde HX(aq) resterer
og den halve molmængde NaOH(aq) er forbrugt
da
den monohydrone proces forløber i mængdeforholdet 1:1.
dvs. for a = (1/2)
pH = pKs + log(n(X^(-))/n(HX)) = pKs + log((Ns*a)/(Ns*(1-a))) = pKs
Skriv et svar til: pKs
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
