Kemi
fuldstændig/ufuldstændig forbrænding
22. juni 2008 af
YodawgYowwwwwww (Slettet)
hej igen alle sammen =P
har endnu et spørgsmål hehe..
Fuldstændig og ufuldstændig forbrænding.. har lavet et eksempel, eller fundet fra nettet.
C + O2 --> CO2 <- : Fuldstændig
C + O2 --> 2CO <- : Ufuldstændig
er det rigtigt forstået at ved en fuldstændig forbrænding er bare en normal reaktion som man forventer den =P men en ufuldstændig så er der ikke nok ilt, så:
C + O2 --> 2CO
der går altså 1 C til hver O, selvom det burde være 1 C til 2 O'er.. så altså.. der mangler O'er ! er det korrekt forstået?.
mv line
har endnu et spørgsmål hehe..
Fuldstændig og ufuldstændig forbrænding.. har lavet et eksempel, eller fundet fra nettet.
C + O2 --> CO2 <- : Fuldstændig
C + O2 --> 2CO <- : Ufuldstændig
er det rigtigt forstået at ved en fuldstændig forbrænding er bare en normal reaktion som man forventer den =P men en ufuldstændig så er der ikke nok ilt, så:
C + O2 --> 2CO
der går altså 1 C til hver O, selvom det burde være 1 C til 2 O'er.. så altså.. der mangler O'er ! er det korrekt forstået?.
mv line
Svar #1
22. juni 2008 af Musa1989 (Slettet)
Ved en fuldstændig forbrænding af et organisk stof, dannes der altid CO2 og H2O.. Forstår ikk helt hva du mener med ufuldstændig forbrænding ?
Svar #2
22. juni 2008 af Mester_Bean (Slettet)
der skal stå 2C + O2 --> 2CO
Og ja, en ufuldstændig forbrænding forekommer når der underskud på oxygen. carbonmonoxid dannes, som er en giftig gas.
Og ja, en ufuldstændig forbrænding forekommer når der underskud på oxygen. carbonmonoxid dannes, som er en giftig gas.
Skriv et svar til: fuldstændig/ufuldstændig forbrænding
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
