Biologi

hjalp kondition og hvileeftekt . weehuu

23. juni 2008 af marillos_lkd (Slettet)
Kan ikke rigtig se hvordan en god kondi påvirker ens hvileeffekt. Altså bruger man mere eller mindre energi kj/W på at oprette sin basalfunktioner når man er i god form.
Og hvorfor ?

pleeass hjælp mig. ;P

Brugbart svar (2)

Svar #1
09. juli 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Det er meget lang tid siden, jeg har beskæftiget mig med dette. Din påstand er: "Der er en korrelation mellem hvileeffekt or kondition".

Hvis du ved kondition bare forstår almindelig veltrænethed, altså flere muskler og mindre fedt, kan det vel godt være rigtigt, at hvilestofskiftet og varmeafgivelsen er større hos en veltrænet end en utrænet?

Men hvis du med kondition mener det mere stringente: evnen til at omsætte oxygen målt i ml O2/minut/kg legenmsvægt, kan jeg da godt komme i tvivl om sammenhængen.

Jeg VED, at høj kondition påvirker hvilepulsen (hjertet bliver større og hvilepulsen falder)

Og jeg er temmelig sikker på, at høj kondition påvirker nytteværdien ved arbejde, på den måde, at nytteværdien er lavere hos veltrænede, fordi den veltrænede kan tillade sig at sende mere blod til indre organer, også under hårdt fysisk arbejde, end den utrænede kan.

Men kondition og hvileeffekt - den sammenhæng kan jeg ikke umiddelbart gennemskue. Inden vi begynder at komme med en forklaring, ville det være godt at få verificeret udsagnet. Hvad er din kilde? Har du mulighed for at citere din kilde præcist?

Skriv et svar til: hjalp kondition og hvileeftekt . weehuu

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.