Matematik

ubestemt integral

28. september 2004 af fuchur (Slettet)
fortvivler lidt på denne opgave. Håber der er nogen der kan hjælpe...

int(cosx)^2 x sinx dx

bestem det ubestemte integrale.

Facit er 1/3(sin2)^3+c

jeg kommer bare ikke frem til det samme :-(

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2004 af QaZZaQ

hmm...Hvad skal der stå?
int(cos^2(x)*sin(x)*x)....?

Og facit...?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2004 af Meppo

int(cosx)^2 *sinx dx

Brug substitution; t = cosx
dermed er dt/dx = -sinx

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2004 af Meppo

Fortsat:
six dx = -dt

Indsat: - int t^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2004 af Meppo

Videre: -1/3t^3 + k
= -1/3(cosx)^3 + k
Er du siker på at løsningen er
1/3(sin2)^3+k ?
Der bør jo indgå et x.

Svar #5
29. september 2004 af fuchur (Slettet)

tusind tak for hjælpen, du har ret m facit, der burde være et x, men måske er der noget galt m facit....

Skriv et svar til: ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.