Matematik

Finde centrum i cirkel

10. juli 2008 af Diope (Slettet)
er det rigtig antaget at hvis man vil finde centrum i en cirkel kan man benytte formel:

(-A/2,-B/2) hvor A og B er tallene foran x,y i cirkel ligningen.

hvis det øverste er rigtigt, kan jeg så også antage at for en kugle i rummet gælder:

(-A/2,-B/2,-C/2) hvor A og B og C følger samme regler som ovenstående?

ps. sidder og hjælper min stakkels kæreste ind på uni, det bare så længe siden jeg har haft alt det her ;D

på forhånd tak til dem som gider hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2008 af badooo (Slettet)

Altså...

En cirkel er beskrevet ved:
(x-x0)^2 + (y-y0)^2 = r^2

Hvor centrum så ligger i (x0,y0).

Jeg ved ikke lige, hvilke tal foran (x,y) du snakker om?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juli 2008 af ibibib (Slettet)

#0 Det er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juli 2008 af mathon

hvis cirklens ligning udtrykkes

x^2 + ax + y^2 + by + c = 0
er
centrum, C(-a/2,-b/2) og radius, r = sqrt(a^2+b^2-4c)/2


Skriv et svar til: Finde centrum i cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.