Fransk

Fransk på c - fortsætter

15. juli 2008 af Janaki (Slettet)
Hej alle sammen

Jeg er meget i tvivl om mit valg af valgfag i 3g,
men jeg overvejer lidt at tage Fransk på fortsætter som C fag.

Problemet er bare, at jeg aldrig har haft Fransk før.

Jeg er gået i gang med at lære og læse lidt om grammatikken og så videre, selvom jeg godt ved, at man skal kunne snakke og udtale også.

Mit spørgsmål lyder så, hvor meget forventer man af en Fransk Fortsætter C elev? Hvad skal man kunne? Og er det eventuelt noget, man sagtens kan lære (forholdsvis) hurtigt?

På forhånd tak for hjælpen!

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. juli 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

Hej med dig,

nu har jeg ikke haft fransk på gymnasiet, så jeg aner desværre ikke, hvad der kræves på C-niveau, men jeg har fået undervisning i fransk.

Faktum er, at jeg har familie i Frankrig, så jeg kunne forholdvist meget i forvejen. Hvorimod de andre elever var "nybegyndere". Vi startede fra bunden af, ved at lære nogle ord, høre nogle bånd med bøger ved siden af (med gloser naturligvis). Og en pige og jeg fulgte undervisningen ordentligt (vi mødte altid op), var meget engageret, lavede lektierne og hørte båndene igen og igen. Så hende og jeg, vi endte begge med et 12-tal, og det var på under et år, dog med omtrent tre timer om ugen.
- Så har du familie, så synes jeg da, du skal begynde at kommunikere lidt med dem, høre deres samtaler med andre (det er selvfølgelig svært i starten, men det kan gå an) - det gjorde jeg, og det hjalp. Men du kan SAGTENS opnå noget højt ved at lave dine lektier, følge med, læse, høre, og hvad der nu ellers er.

Pøj pøj.

PS: Det er nok heller ikke samme niveau, men jeg går ud fra, mange vil være enige mht. engagement, det at følge ordentligt med, lave lektierne, læse mere og høre mere er nøgleordene til at lære et sprog hurtigt.

Skriv et svar til: Fransk på c - fortsætter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.