Matematik

Pascals trekant - ny opgave

09. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Meningsløst tidsfordriv - version 2

Denne gang går jagten på grænsekvotienten mellem antallet af tal i Pascals trekant, der har rest 1 efter division med 3, og antallet, der har rest 2. Altså lad Ai={K(n,r)≡i mod 3}, så er det #A1/#A2 eller #A2/#A1, der ønskes bestemt...


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. august 2008 af math-freak++ (Slettet)

Skriv lige hvad "i" gennemløber og def. A_1 og A_2 selvom jeg godt ved det


Svar #2
09. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#1 Tallet i kan antage værdierne 0, 1 og 2, som er de rester man kan få ved division af et tal med 3. A1={K(n,r) | n,rεN og K(n,r)≡1 mod 3} = "mængden af tal i Pascals trekant, der har rest 1 efter division med 3". På samme måde defineres A2.


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. august 2008 af math-freak++ (Slettet)

#A_1/#A_2 = oo.


Svar #4
10. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#3 Giver du os et bevis?


Brugbart svar (3)

Svar #5
10. august 2008 af math-freak++ (Slettet)

Du har lige kaldt mig "svin" i en pb, så fuck af ;)


Svar #6
11. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Jeg har en rettelse til opgaven - havde ikke lige tænkt på, at samme tal optræder flere gange i Pascals trekant, så derfor skal mængderne i stedet defineres som Ai={(n,r)εN2 | K(n,r)≡i mod 3} så det reelt er antallet af indgange i Pascals trekant, der har den givne rest... Sådan går jeg dog ud fra, at folk forstod opgaven, men alligevel...

PS. Jeg har forfattet en komplet løsning til opgaven, som jeg linker til via min profil, når peecee.dk er oppe at køre igen.


Svar #7
11. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Løsning til opgaven...

Er her med lagt ud som link i bunden af min profiltekst. Desuden har jeg på følgende link lagt et billede ud, der illustrerer en farvelægning af Pascals trekants rester efter division med 3. Alle tal med rest 1 er røde, tal med rest 2 er blå, og tal der kan deles med 3 er hvide:

http://www.myupload.dk/showfile/75464f9073.bmp


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. august 2008 af math-freak++ (Slettet)

ja det var også sådan jeg ville gøre det


Svar #9
16. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Da denne tråd har lidt en stille død, poster jeg nu linket til løsningen direkte i tråden, så jeg kan slette det fra min profil:

http://www.myupload.dk/handleupload/0e68066e176db574f57df770cd01f2291218435254


Skriv et svar til: Pascals trekant - ny opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.