Matematik

Middelværdi/Spredning

16. august 2008 af Eleven:-) (Slettet)

Hej.

Jeg skal finde middeværdien og spredningen for denne fordeling: 1,5 % af pladerne er under 15,00 mm tykke, og 94 % er under 16 mm tykke. Det antages at pladetykkelsen er normalt fordelt.

Jeg får nogle underlige resultater som ikke ser korrekte ud. Håber nogle vil hjælpe.

Eleven


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Mit forslag vil være at indtegne en ret linje mellem de to oplyste punkter i opgaven på normalfordelingspapir, som bl.a. kan findes herinde:

https://www.studieportalen.dk/Wiki/TekniskePapirer.ashx

Og da det er en normalfordeling, kan middelværdien nu aflæses som 50%-fraktilen eller medianen som den også bliver kaldt. Spredningen er ligeledes markeret som forskellen på F(m)=medianen og F(m-s)=medianen minus spredningen.

Sig lige til, hvis dette ikke er brugbart, så kan det være, jeg kan komme med alternative forslag...


Svar #2
16. august 2008 af Eleven:-) (Slettet)

Bliver de to punkter så: (15, 1,5) og (16, 94) - eller tager jeg fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#2 Du tager ikke fejl - vælg en inddeling på x-aksen, således at det bliver nemt at aflæse de tal, du skal bruge! F.eks. behøver 0 mm bestemt ikke at være med! Prøv at inddele den, så hele aksen ca. går fra 14 mm til 17 mm, vil jeg tro. Vælg dog en inddeling, således at underdelingerne er lette at forstå - f.eks. 1 mm = 10 underdelinger eller 20 underdelinger eller 30 underdelinger, jeg har ikke lige kigget konkret på det.


Svar #4
16. august 2008 af Eleven:-) (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Middelværdi/Spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.