Matematik

Normalvektor

17. august 2008 af Nauna (Slettet)

Hvordan kan jeg finde ud af om en vektor er normalvektor for en linje med en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at uddybe. Hvad skal du finde ud af? Hvilke oplysninger har du?


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. august 2008 af mathon

hvis linjen er
på formen
y = ax +b, har den retningsvektor [1,a] og dermed normalvektor [-a,1].

Hvis den vektor, n, du har, er normalvektor til linjen, så er den parallel med [-a,1]
dvs.
vektor_n = t*[-a,1]


Svar #3
17. august 2008 af Nauna (Slettet)

opgaven lyder sådan:

er vektoren v=(31,43) normalvektor for linjen med ligningen 899x+1247y=461?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2008 af Da-ted (Slettet)

#3

Det er den ja. Del linjens normalvektor (899, 1247) med v's koordinater (31,43) og giver de samme resultat (altså 899/31 og 1247/43) er den normalvektor


Svar #5
17. august 2008 af Nauna (Slettet)

er ikke helt med?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2008 af Da-ted (Slettet)

En vektor har 2 koordinater ligesom ethvert koordinatsæt. Hvis vektoren v's koordinater (31,43) går op i normalvektoren for linjen (899, 1247) er den en normalvektor for linjen. 899/31 = 29 og 1247/43 = 29.. vektoren (899, 1247) er altså blot 29 gange større end v men de har samme retning


Svar #7
17. august 2008 af Nauna (Slettet)

Okay, nu er jeg med. Tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2008 af mathon

[899,1247] = 29*[31,43]

vektor_v er således parallel med vektor_n, som er normalvektor, hvorfor vektor_v også er normalvektor til linjen.


Skriv et svar til: Normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.