Kemi

Mælkesyre

17. august 2008 af MGK91 (Slettet)

Hey allesammen..

Jeg har fået en opgave stillet til rådighed, som omhandler mælkesyre.. Jeg har dog lidt problemer med den.. Håber jeg kan få lidt hjælp til den..

Mælkesyre har formlen CH3CH(OH)COOH

Tegn struktur - har forsøgt, men synes ikk , at det ser rigtigt ud. Er der nogen der har et forslag?

Markér det H-atom, der afgives som hydron ved en reaktion med en NaOH-opløsning. - hvad er det for et?

og til sidst: 18,5 ml mælkesyre-opløsning titreres med 17,3 ml 0,155 M NaOH. Skriv reaktionsskemaet og stofmængdekoncentrationen af mælkesyre i den anvendte løsning.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Når du tegner strukturformlen tegner du 3 C-atomer (C-C-C)

Vi nummerer fra højre!

På C-atom 1 (C1) tegner du en dobbeltbinding til et O og derefter en binding til en OH-gruppe

På C2 sætter du en OH-gruppe i stedet for det ene H

C3 binder med 3 H-atomer og C2

Det H-atom der afgives som hydron er det der sidder i OH-gruppen på C1. Sådan er det altid med den stofgruppe der hedder carboxylsyrer.

CH3CH(OH)COOH + NaOH ----> CH3CH(OH)COO- + H2O (+ Na+)

Der er altså ligeså meget mælkesyre som der er NaOH

n(NaOH) = c * V = 0,155 M * 17,3mL = 0,002682 mol

Og så kan du vist selv herfra (:


Svar #2
17. august 2008 af MGK91 (Slettet)

Oka, min strukturformel passer med din (:

Tusind tak for hjælpen, nu giver det hele mening :D


Skriv et svar til: Mælkesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.