Matematik

3 måneder = 94 del af ens liv?

19. august 2008 af GryFalck (Slettet)

Jeg sad og så gillmoregirls -_-'

De nævnte at 3 måneder var en 64 del af ens liv..

Mit spørgsmål er så: Hvordan regner man det ud?  xD


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2008 af Jerslev

#0: Ah, der må være et eller andet galt i den sætning.

3mdr=1/94 <=> 3mdr*94=1 liv <=> 282mdr = 1 liv <=> 23,5y = 1 liv.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Du må lige bestemme dig, om det er 94 eller 64.

For at kunne udregne hvor står en del 3 måneder er af en liv, skal man vide, hvor gammel man bliver. Hvis 3 måneder = 94 del af ens liv, bliver man 23,5 år.

Hvis man bliver 76 år er 3 måneder en 304 delaf ens liv. Idét (76*12)/3 = 304


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Omregning fra år, a,  til måneder, m:

m = a·12

Hvis man f.eks. bliver 80,5 år fordi man er en af de sjældne gennemsnitskvinder ift. www.dst.dk - statistikbanken - befolkning og valg - fødsler og dødsfald - middellevetid for 0-årige fordelt på køn - kvinder/2006:2007, så giver dette:

m = 80,5·12 = 966

dvs. 966 måneder. Hvor stor en del af dette 966 måneder lange liv de tre måneder da udgør, kan udregnes som:

966:3 = 322

I dette eksempel er tre måneder (et kvartal) altså en trehundredeogtoogtyvendedel af kvindens liv... Hvis man derimod kun lever 64 kvartaler, dvs. 64 kvarte år, som du nævner, så bliver man kun 16 år gammel.


Svar #4
19. august 2008 af GryFalck (Slettet)

#2 Jeg har kun nævnt  64. 

#3 Den omtalte var 16 år gammel - Så nu er jeg blot endnu mere forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#4 Jeg er ikke forvirret i så fald - så mente vedkommende at 3 måneder var 1/64 af vedkommenes hidtidige liv...


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2008 af Mandelbrot (Slettet)

#4 Kom nu lige lidt op i gear. Tjek din overskrift..


Skriv et svar til: 3 måneder = 94 del af ens liv?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.