Matematik
Mat-hjælp. Haster..
01. oktober 2004 af
kalinna (Slettet)
Opgaven lyder på at en familie af funktioner er givet ved :
f(x)= (3x^2+1)/(x^2+ax+4)
Angiv for enhver værdi af tallet a antallet af asymptoter til grafen for f.
tælleren aldrig kan blive negativ.
Nævneren sættes lig 0. det er en andengradsligning.
d=o en løsning,
d=>o flere løsninger
d=
Hvis man så sætter d=o
d= b^2-4ac= a^2-4*1*4=o
a^2=4*4=16
a= -4 og 4
Men hvordan argumentere jeg for d skal sættet lig 0 og ik d>0?
På forhånd tak
f(x)= (3x^2+1)/(x^2+ax+4)
Angiv for enhver værdi af tallet a antallet af asymptoter til grafen for f.
tælleren aldrig kan blive negativ.
Nævneren sættes lig 0. det er en andengradsligning.
d=o en løsning,
d=>o flere løsninger
d=
Hvis man så sætter d=o
d= b^2-4ac= a^2-4*1*4=o
a^2=4*4=16
a= -4 og 4
Men hvordan argumentere jeg for d skal sættet lig 0 og ik d>0?
På forhånd tak
Svar #1
01. oktober 2004 af Meppo
Den vandrette asymptote er y = 3
(du dividerer højestegradsleddene: 3x^2/x^2 = 3)
Lodrette asymptoter:
En lodret asymptote er en rod i nævneren, der IKKE samtidig er rod i tælleren. Find rødder i tæleren. Hvis a anteger en værdi, således at en eller begge af disse også bliver rødder i nævneren, er der 0 eller 1 asymptote, ellers er der 2.
(du dividerer højestegradsleddene: 3x^2/x^2 = 3)
Lodrette asymptoter:
En lodret asymptote er en rod i nævneren, der IKKE samtidig er rod i tælleren. Find rødder i tæleren. Hvis a anteger en værdi, således at en eller begge af disse også bliver rødder i nævneren, er der 0 eller 1 asymptote, ellers er der 2.
Skriv et svar til: Mat-hjælp. Haster..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
