Matematik

hjælp til integralregning

19. august 2008 af masood (Slettet)

jeg har fået en opgave hvor der står:

bestem hvert af integralerne( altså stamfunktionen)

integraltegen(x^3+1) / (x^4+4x-7)

hvis der er nogen der kan hjælpe mig med den ene her, så vil det være lækkert:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2008 af peter lind

Brug substitution t=x^4+4x-7


Svar #2
19. august 2008 af masood (Slettet)

det gør jeg ogs, men når jeg skal isolere dx, går det galt for mig :S

hvordan skal jeg gør det.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2008 af djharsk (Slettet)

dt/dx  = 4x^3 + 4 = 4(x^3 + 1) <=> 1/4 dt = (x^3 + 1)dx

Så burde resten være ligetil :-)


Svar #4
19. august 2008 af masood (Slettet)

tak skal i have:D


Skriv et svar til: hjælp til integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.