Matematik

Bestem a, for at få grænseværdi

20. august 2008 af Alucard0108 (Slettet)

Jeg har fået en opgave til en blækregning der lyder sådan her:

Bestem a, så f(x) har en grænseværdi og angiv grænseværdien

f(x)=x2+x+a/x-1

En eller anden der kan give en hånd med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2008 af ibibib (Slettet)

Husk at skrive parenteserne.

Da x=1 er rod i nævneren, skal x=1 også være rod i tælleren.

Så kan du forkorte med (x-1), når du har faktoriseret tælleren.


Svar #2
20. august 2008 af Alucard0108 (Slettet)

Hvad mener du med at x=1 i nævneren?

Og det eneste jeg har fået opgivet er det der står ovenover, uden parenteser af nogen art


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=(x2+x+a)/(x-1) - På papir ser det anderledes ud, der er det delt af en brøkstreg, men dette kan man ikke på normalvis herinde, herfor er parenteserne ovenover essentielle.

Med 'x=1 i nævneren' menes der, at for x=1 giver nævneren 0, hvorfor dette er en rod i nævneren, og for at brøken skal kunne forkortes må x=1 herved også være rod i tælleren, hvormed (x-1) kan forkortes væk.


Svar #4
20. august 2008 af Alucard0108 (Slettet)

Så det I prøver at forklare mig er at:

f(x)=(x2+x+a)/(x-1)

Blir til

f(x)=(12+1+a)/(1-1)?

Eller hva?


Skriv et svar til: Bestem a, for at få grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.