Tysk

lektiehjælp til tysk

20. august 2008 af Mayler (Slettet)

Hej.

Jeg hedder Malene og er 17 år gammel. Jeg er lige startet i 2.g på Ordrup Gymnasium, hvor jeg har en studieretning med musik og engelsk på højniveau.

Jeg ved ikke præcis hvor jeg skal henvende mig, men jeg søger i hvert fald lektiehjælp til tysk. Jeg afslutter tysk til sommer, hvor jeg jo kan risikere at blive trukket til dette fag, så jeg håber meget på, at kunne få lært, hvad jeg egentlig burde kunne. Jeg har tysk på fortsætter-niveau fra folkeskolen, men i folkeskolen gik det aldrig helt godt, både mht. undervisningen og læren. Jeg ligger på et rimelig lavt niveau, da jeg rent faktisk ikke engang rigtigt kan finde ud af de forskellige kasuser og måske kun kan præsentere mig selv og lidt andet på tysk.

Jeg håber meget på en tilbagemelding om et tilbud til lektiehjælpen :)

Venlig hilsen Malene.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2008 af danielruhmann (Slettet)

Hej Malene,

Er det primært det mundtlige eller det skriftlige, som du ønsker at forbedre?

Det mundtlige kan man kun lære på en måde - ved at tage i timerne. Mange siger, at tysk fjernsyn hjælper, men for at lære at tage et fremmedsprog, så skal man selv formuere sig.

Det skriftlige er en del nemmere. Her kan du læse en del bøger og generelt arbejde med oversættelser, som hjælper til en udvidelse af dit aktive og passive ordforråd. Det tyske grammatik er selvfølgelig ikke den nemmeste, men er så struktureret opbygget, at man relativt nemt kan lære de grundlæggende ting.

Jeg bog selv i Tyskland, hvor jeg studerer, så jeg vil nok ikke kunne hjælpe dig med dit mundtlige tysk. Hvis du ønsker hjælp til skriftlig tysk, er du velkommen til at kontakte mig...


Svar #2
21. august 2008 af Mayler (Slettet)

Hej Daniel.

Tak for dit svar. Det er egentlig mest hjælp til det mundtlige men faktisk også til det skriftlige, jeg har nemlig svært ved begge dele. Det med bøgerne lyder måske som en ret fornuftig idé, men problemet er, at jeg ikke engang forstår halvdelen af de ord der står i en tysk bog.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2008 af danielruhmann (Slettet)

#2

Når man er ved at lære et sprog, behøver man jo ikke forstå alt. Heller ikke halvdelen. Læs en masse. Gerne lette bøger. Hiv fat i din grammatikbog og kig på et par kapitler der. Det gør i hvert fald ikke en dummere.

Snak med en ven/veninde, om de ikke har lyst til at tage med dig til Berlin eller Hamborg i en af de kommende skoleferier. Der har du rig mulighed for at snakke tysk og vil blive konfronteret med det konstant. En uge der giver lige så meget som et års skoleundervisning, hvor man er passiv.


Svar #4
24. august 2008 af Mayler (Slettet)

Det har du måske nok ret i. Det var egentlig en god idé! Tror mere jeg er bange for at tage afsted, fordi jeg ikke fatter hvad folk siger, så jeg føler, at jeg må lære sproget helt fra bunden igen.

Jeg vil bruge dine råd men jeg tror desværre stadigvæk, at jeg har brug for en tutor. Men tusinde tak for din hjælp, det var sødt af dig :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2008 af 3.g (Slettet)

Hej Malene,

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at hjælpe dig med tysk, hvis du stadig har brug for det.

Jeg er 21 år og havde tysk på højniveau i gymnasiet og plejede at få 11 og 13 i mine aleveringer. Efter gymnasiet har jeg været lærervikar i blandt andet tysk.

Ville bare lige høre om, du stadig kunne tænke dig en slags hjælpelærer?

Bor du i Aarhus??

Venligst Birgitte


Svar #6
13. september 2008 af Mayler (Slettet)

Hej Birgitte

Det lyder rigtig godt, det kunne jeg godt tænke mig - Men jeg bor i Gentofte i København? :)

Malene


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. november 2008 af jomfrumaria (Slettet)

Hej Malene


Jeg er lærerstuderende i Tysk, og vil meget gerne hjælpe dig. Jeg har selv boet i Tyskland og har derfor klaret tysk på HF med bravour:-) Selv om jeg klarer mig godt, ville jeg også selv lære en del ved at give dette videre og få fornemmelsen af, hvad det er der virker. Og derfor også en god chance for at vedligeholde det tyske, mens jeg gør min uddannelse færdig.
 

Desværre bor jeg ikke i Kbh. - men i Holstebro i Jylland, så det er nok ikke let at mødes...
 

Der er selvfølgelig en anden mulighed - vi kan tales ved over SKYPE, hvis du synes det er holdbart, og tror det er noget for dig?
 

I så fald kunne jeg godt tænke mig at vide, hvilke felter, vi skal sætte ind på. Hermed mener jeg, om det er kasus som du siger, sætningsled, forholdsord, tillægsord osv. der volder dig de største problemer. Eller vi kunne starte fra en ende.....så du får det med fra bunden...?
Skriv tilbage, hvis det har din interesse. ([email protected])
 

Mvh. Karina


Svar #8
18. november 2008 af Mayler (Slettet)

Hej Karina.

Det lyder ret interessant, jeg går til noget ekstrahjælp et sted i Gentofte kommune nu, men der lærer vi det ikke helt fra bunden af, hvilket jeg godt kunne tænke mig, så jeg havde styr på det hele.

Det er især kasus og andet grammatik jeg har brug for hjælp til.

Mht. Malene


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. november 2008 af jomfrumaria (Slettet)

Hej igen.

Du siger bare til, hvis det har interesse, og så finder vi en måde at gøre det på.

Jeg kan sagtens lære dig lidt om sætningsled, kasus osv. - du giver bare en melding, hvis og kan skrive privat på [email protected], hvis vi skal lave en aftale.

Mvh. Karina Andersen


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2011 af MetB (Slettet)

Kære Malene,

jeg kan tilbyde dig lektiehjælp; er uddannet skolelærer og underviser bla. i tysk - og kan tilbyde hjælp - både mundtligt og skriftligt. 

Du kan få 2-4 ugentlige undervisningstimer mod betaling.

Hilsen MB ([email protected]).

 


Skriv et svar til: lektiehjælp til tysk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.