Matematik

normalvektor

21. august 2008 af Mani4 (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg har i et lang spørgsmål fået underspørgsmålet:

er vektoren v = (31 over 43) normalvektor for linjen med ligningen: 899x + 1247y = 461?

Har prøvet mig frem således:

Hvis vektor v er normalvektor med ligning skulle man kunne tage ( n hat ) og få en vektor der går parallelt med ligningen.

r = (n hat) = (-1247 over 899)

så hvis jeg kan finde et tal x der ganget med 31 = -1247 og som ganget med 43 = 899 så vil v være normalvektor til ligningen? kan man gøre således?

Der findes ikke et sådan tal og derfor er jeg kommet frem til at v ikke er normalvektor til ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2008 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=561771


Svar #2
21. august 2008 af Mani4 (Slettet)

#1

har de ikke lavet fejl i den tråd du har linket mig ligningen er jo som sagt: 899x + 1247y = 461. Det skal jo omskrives til 1247y = -899x + 461

-899 / 31 = - 29 og 1247 / 43 = 29

eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2008 af peter lind

det er nemmere at udregne skalarproduktet mellem r og v. Netop hvis resultatet er 0, vil vektorerne være vinkeltret på hinanden.


Skriv et svar til: normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.