Kemi

Puffersystemer

21. august 2008 af nanna_g (Slettet)

Hej.

Opgaven lyder;
Lav en puffer med pH=5. Brug formlen pH=pKs+log(nB/nS)

Det er foreslået at man bruger syren CH3CH2COOH med pKs=4,87 samt dens korresponderende base CH3CH2COO-

Volumen er givet til 1 liter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Løs ligningen 5 = 4,87 + log(x)

Så har du forholdet... Du kan selv bestemme hvordan du vil opnå forholdet


Svar #2
21. august 2008 af nanna_g (Slettet)

Jeg har regnet forholdet, men kan ikke komme videre derfra. Kan du give mig en lille ledetråd til, hvordan jeg kommer videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Okay... Jeg beslutter at du blander en halv liter 2 M CH3CH2COOH med en halv liter XXM CH3CH2COO-

I en halv liter 2 M CH3CH2COOH er der 1 mol CH3CH2COOH så nu skal du løse ligningen 5 = 4,87 + log(x/1) Så har du hvor mange mol CH3CH2COO- du skal bruge.. Dette forhold deler du med 0,5 (en halv liter) og du har din koncentration


Skriv et svar til: Puffersystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.