Matematik

Stamfunktioner - haster

23. august 2008 af Thea15 (Slettet)

Jeg har lige brug for lidt hjælp til to opgaver:

1. Vis at funktionen F(x)=(-4)/(x^2+1) er stamfunktion til f(x)=(8x)/((x^2+1)^2)

2. Vis at funktionen F(x)=(1/2)*(x+sinx*cosx) er stamfunktion til f(x)=(cosx)^2

Håber I vil hjælpe mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2008 af mathon

hvis F(x) er stamfunktion til f(x)
gælder

(F(x)) ' = f(x)

hvilket du efterprøver om er tilfældet


Svar #2
23. august 2008 af Thea15 (Slettet)

det ved jeg, og har også prøvet med integrationsprøven. men jeg kan ikke finde ud af at reducere de udtryk jeg får...


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/128293


Svar #4
23. august 2008 af Thea15 (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: Stamfunktioner - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.