Matematik

Udregning af x

23. august 2008 af SussieTT (Slettet)

Jeg har lidt problemer med nogle enkelte opgaver, håber der er nogen der kan hjælpe mig.

Opgaverne lyder at man skal finde ud af hvad x er:

Opgave 1:

-6,23√x = 50

Opgave 2:

x-6,23 = 50

Håber som sagt at der er nogen der kan hjælpe mig og og gerne hvad reglerne er når det med - i stedet for +.

Mvh. Sussie 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. august 2008 af mathon

Opgave 1:
f(x) = √(x), Dm(f) = Vm(f) = Ro 

hvorfor
-6,23*√(x) ≤0
L = Ø

Opgave 2:

x = 50-1/6,23


Svar #2
23. august 2008 af SussieTT (Slettet)

Tror jeg har fået skrevet opgave 1 forkert.

-6,23√x = 50

Jeg vil lige sige det kun er mat. på C niveau, så er ikke helt med på det du skriver med:

f(x) = √(x), Dm(f) = Ro

Tak for opgave 2, kunne du måske skrive hvordan du er kommet frem til det?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2008 af mathon

x-6.23 = 50

log(x-6.23) = log(50)
-6.23*log(x) = log(50)
log(x) = -(1/6.23)*log(50)
log(x ) = log(50-1/6.23)
 

x = 50-1/6.23
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2008 af mathon

Dm(f) = definitionsmængden for funktionen, f(x).

Vm(f) = værdimængden for funktionen, f(x).


Skriv et svar til: Udregning af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.