Kemi
pH + koncentrationer...
02. oktober 2004 af
bingo (Slettet)
en opløsning er fremstillet ved at komm 65,0mL 0,15M HCL og 85mL 0,0528M HNO3 i en 500mL målekolbe og fylder op til mærket med vand.
1: så skal man beregne pH. jeg regner med man skal finde den aktuelle konc. af H3O+, og derefter tag -log til det, men hvordan finder man konc.?
opløsningen hældes ud i et bægerglas, hvori der findes 2,5g NaOH(s)
2: opskriv et reaktionsskema for den reaktion, der finder sted i bægerglasset.
Her kan jeg slet ikk se hvor Natriumen kommer fra??
Når reaktionen er slut, afkøles opløsningen til 25 grader C. voluminet er stadig 500mL.
3: beregn pH for den nye opløsning. hvorfor ændre temperaturen noget?? og der har da ikk stået noget om hvilken temperatur der var før??
Vil blive meget glad for lidt hjælp... bare så jeg kan komme igang...
1: så skal man beregne pH. jeg regner med man skal finde den aktuelle konc. af H3O+, og derefter tag -log til det, men hvordan finder man konc.?
opløsningen hældes ud i et bægerglas, hvori der findes 2,5g NaOH(s)
2: opskriv et reaktionsskema for den reaktion, der finder sted i bægerglasset.
Her kan jeg slet ikk se hvor Natriumen kommer fra??
Når reaktionen er slut, afkøles opløsningen til 25 grader C. voluminet er stadig 500mL.
3: beregn pH for den nye opløsning. hvorfor ændre temperaturen noget?? og der har da ikk stået noget om hvilken temperatur der var før??
Vil blive meget glad for lidt hjælp... bare så jeg kan komme igang...
Svar #1
02. oktober 2004 af Katty (Slettet)
Det første:
Stofmængde HCl + Stofmængde HNO3:
0,065L*0,15M
og
0,085L*0,0528M
Denne stofmængde divideres med 0,065L+0,085mL, så har du koncentrationen.
Det andet:
Det er en syre-basereaktion...
Du har:
2,5g NaOH
Stofmængden af det: n=m/M
Du har:
Stofmængde HCl + Stofmængde HNO3 (i mol)
Den største stofmængde tager udgangspunkt i beregning af PH, fx:
Stofmængde NaOH = 1mol
Stofmængde blanding = 2mol
Differens = 1mol
c = 1mol/0,500L og så -log()
Hvis overskud af OH:
Stofmængde NaOH = 2mol
Stofmængde blanding = 1mol
Differens = 1mol
c(OH-) = 1mol/0,500L
c(H30+) = 1,0*10^-14/c(OH-)
og så -log()
Stofmængde HCl + Stofmængde HNO3:
0,065L*0,15M
og
0,085L*0,0528M
Denne stofmængde divideres med 0,065L+0,085mL, så har du koncentrationen.
Det andet:
Det er en syre-basereaktion...
Du har:
2,5g NaOH
Stofmængden af det: n=m/M
Du har:
Stofmængde HCl + Stofmængde HNO3 (i mol)
Den største stofmængde tager udgangspunkt i beregning af PH, fx:
Stofmængde NaOH = 1mol
Stofmængde blanding = 2mol
Differens = 1mol
c = 1mol/0,500L og så -log()
Hvis overskud af OH:
Stofmængde NaOH = 2mol
Stofmængde blanding = 1mol
Differens = 1mol
c(OH-) = 1mol/0,500L
c(H30+) = 1,0*10^-14/c(OH-)
og så -log()
Svar #3
02. oktober 2004 af bingo (Slettet)
først Tak!!!
så et spg. i den første skal man ikk dividere med 0,5L, da hele blanding jo er 500mL?
så et spg. i den første skal man ikk dividere med 0,5L, da hele blanding jo er 500mL?
Skriv et svar til: pH + koncentrationer...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
