Matematik

Analytisk Plangeometri

24. august 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Hvordan kan man vise at cirkelensligning kan skrives som x2 + y2 - 2x -3y +2 = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at regne den anden vej, kun ved brug af lovlige regnemetoder. Hvis dette kan lade sig gøre, kan cirklensligning også skrives således :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2008 af mathon

...hvis det er, hvad du mener, da dine koefficienter ikke tekstligt relateres til noget...

x2 + y2 - 2x -3y +2 = 0

(x-1)2 +(y-(3/2))2 = 1 + (9/4) - 2

(x-1)2 +(y-1,5)2 = √(5/4)2

centrum C(1;1.5) og radius r = √(5/4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af mathon

alment:
x2 + y2 + 2ax  + 2by  + c = 0
er
ligningen for cirklen
med
centrum C(-a,-b) og radius r = √(a2+b2-c)
 


Skriv et svar til: Analytisk Plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.