Matematik

Ligning

24. august 2008 af crew (Slettet)

Er der nogen der ville være sød at hjælpe mig med at løse disse opgaver?

Jeg skal bruge nulreglen ved løsning af hver af ligningerne.

a) 3x * (x-5)^2 = 2 * (x-5)^3

b) 7 * (x^2 + 3)^2 = (x^2 + 3)^3

c) x^2 * (x^2 + 4) + 3 * (x^2 + 4) = 0

d) x^2 * (x^2-1) = 9* (x^2 - 1)

På forhånd mange mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2008 af peter lind

a) træk højre side over på venstre side af ulighedstegnet og sæt (x-5)¨2 ud foran en parantes.

b) Det samme. Her er det blot (x^2+3) du skal sætte udenfor en parantes.

c og d kører på det samme. Det er blot forskellige faktorer, du skal sætte uden for en parantes. I c slipper du også for at flytte over på samme side af lighedstegnet.


Svar #2
24. august 2008 af crew (Slettet)

Jeg har bare sært ved at finde ud af hvorn jeg skal gøre? Forstår ikke helt den måde du siger det på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af piper (Slettet)

#2


Se på a)


3x * (x-5)^2 = 2 * (x-5)^3

3x * (x-5)^2 - 2 * (x-5)^3 = 0

(x-5)^2 * (3x - 2 * (x-5)) = 0


Så nu består problemet i at løse (x - 5)^2 = 0 (dermed løse x - 5 = 0) OG 3x - 2 * 5(x-5) = 0


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.