Fysik

Ampere

25. august 2008 af //Malle (Slettet)

Hej hej

Er der nogen der kan sige mig hvad Ampere er hvis man tænker på det som ''mindre dele''

Altså ligesom Volt=J/C og Watt=J/s

Hvad er Ampere så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Watt = Effekt

Volt = Spænding

Ampere = strømstyrke

Nu kan du formegentlig selv sætte enheder på..


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. august 2008 af mathon

...hvis du tænker dig, at du sidder ved et ledningstværsnit og tæller elektronpassager, vil der,
da
1A = i(t) = dq/dt
passere en ladning på 1 Coulomb pr. sekund.

Da ladningen af én elektron er 1,60218*10-19 C,
kræver det pr. sekund et antal elektroner

(1 C)/(1,60218*10-19 C/stk)  = 6,24151*1018 stk


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

En opsummering: Ampere=C/τ


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ampere er ladning per tid.


Svar #5
26. august 2008 af //Malle (Slettet)

tak #3 og #4, var bare det jeg ville vide.


Skriv et svar til: Ampere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.