Matematik

rumgeometri

25. august 2008 af KME89 (Slettet)

er disse opgaver rigtigte?

find punktmængde og find ud af om det er kugle.

1. x2+y2+z2-2x+4y-z=0

(x-1)2+(y+2)2+(z-(1/2))2=0+2+4+(1/4)

(x-1)2+(y+2)2+(z-(1/2))2=√6,25

2. x2+z2=2y-y2+x ?

3. x2+y2+z2+2x-4y+6z+14=0

(x-1)2+(y-2)2+(z+2)2=-14+2+4+9

(x+1)2+(y-2)2+(z+3)2=1

4. x2+y2+z2+z+1=0

(x+0)2+(y+0)2+(z+1/2)2=0-1+1/4

(x+0)2+(y+0)2+(z+1/2)2=1/4


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2008 af mathon

4.
...er ikke ligning for en kugle...

x2 + y2 + (z+(1/2))2 = -1 + (1/4) = -(3/4)

da
x2 + y2 + (z+(1/2))2 ≥0


Svar #2
26. august 2008 af KME89 (Slettet)

er det ellers rigtigt så?

hvad med opgave 2.?


Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.