Matematik

Haster til imorgen!

26. august 2008 af Hfc18159 (Slettet)

Udviklingen i den gennemsnitlige levetid (middellevetiden) for danske kvinder kan for årene efter 1995 med god tilnærmelse beskrives ved en linenær model

Y=ax+b

Hvor x er antal år efter 1995, og y er middellevetiden (år)

middellevetide for danske kvinder er vokset fra 78,0 år i 1995 til 80,4 år i 2005

a) Bestem tallene a og b

b) I hvilket år vil middellevetiden for kvinder være 81.5 år, hvis udviklingen fortsætter?

Jeg har kigget på den i 20min og kan stadig ik finde det resultatet har prøvet alt. Logoritmer,

a=y2-y1/x2-x1. Kan i hjælpe mig med at løse opgaverne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=564963


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Du kender punkterne: (0;78) (10;84,4)

Disse kan du indsætte i din formel og fortsætte. Du skal IKKE bruge logaritmer, det er jo en lineær sammenhæng.


Svar #3
26. august 2008 af Hfc18159 (Slettet)

Er det her rigtigt?

80.3-78/10-0= a er 72,5

78-72,5*0= b er 78


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2008 af cami87 (Slettet)

hej... nej du skal sige f.eks

du ved at i år 1995 at middellevetiden er 78, og dvs at x1= 0( fordi det er 0 år fra 1995) og y1 er 78 fordi det er middel levetiden. og x2 kan være 10( for år 2005 som jo er 10 år efter 1995) og y2 kan så være 80,3 fordi i år 2005 er det middellevetiden.


Svar #5
26. august 2008 af Hfc18159 (Slettet)

Så er det da os rigtigt hvis jeg følger formlen a= y2-y1/x2-x1 for lienær sammenhæng


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2008 af cami87 (Slettet)

ja men du fik ikke de rigtige resultater.....a= (80,3-78)/(10-0) så a= 0,23

og b finder du ved f.eks at indsætte de tal du brugte som x2 og y2 så

80,3=0,23*10+b

80,3=2,3+b

80,3-2,3=b

så tror jeg du kan resten


Svar #7
26. august 2008 af Hfc18159 (Slettet)

åhhhhhh jeg er så dum maaaaaaaaan det er fucking vildt grunden til at jeg ikke ku finde det lorte a var fordi jeg ikke sat det ind i parantes.
 

jeg er den dummeste tyrker ever
 


Skriv et svar til: Haster til imorgen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.