Kemi

1 lille opgave

26. august 2008 af Peaco (Slettet)

Davs people!

Jeg har brug for lidt hjælp.

Først hvad er OT, og hvordan finder man frem til dem?

Har en opgave der siger: Anbring nedenstående molekyler og ioner efter voksende OT for nitrogenatomet. Kommenter højeste og laveste OT.

N(2), NO, NO(2), N(2)O(4), NH(3), NH(4)^+ , NO(2)^- , NO(3)^- , HNO(3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af mathon

NH3, NH4+  OT(N) = -3

N2  OT(N) = 0

NO   OT(N) = +2

NO2-    OT(N) = +3

NO2, N2O4   OT(N) = +4

NO3- , HNO3    OT(N) = +5


Svar #2
26. august 2008 af Peaco (Slettet)

Kan du ikke skrive hvad du gjorde, vi har lige fået emnet så vil meget gerne forstå det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2008 af mathon

Når OT(H) = +1
og OT(O) = -2

OT("fritgrundstof") = 0
og
summen af de
i
1)  molekylet indgående grundstoffer skal være 0
2)  ionen indgående grundstoffer skal være lig med ionens ladning regnet med fortegn

kan
du jo selv kontrolregne


Svar #4
27. august 2008 af Peaco (Slettet)

Tusind tak, nu er jeg med.


Skriv et svar til: 1 lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.