Matematik

haster

26. august 2008 af sunshine87 (Slettet)

bestem toppunktet for parablen med ligningen y=2x2-8x-1

i en koordinatsystem er en parabel P bestemt ved y=2x2+5x-3

beregn koordinatsystem til hvert af Ps skæringspunkter med koordinatsystem akser...


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af piper (Slettet)

Hints:

1)Til bestemmelse af toppunktet så er der en formel i din bog. Alternativt brug differentialregning og benyt dig af at i et toppunkt er f'(x) = 0.


2) Ved skæring med x-aksen er y = 0 og ved skæring med x-aksen er x = 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2008 af piper (Slettet)

Rettelse:

2) Ved skæring med x-aksen er y = 0 og ved skæring med y-aksen er x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2008 af peter lind

Første opgave: find y' og løs ligningen y'=0

Anden opgave sæt henholdsvis x=0 og y=0 i parablens ligning.


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.