Kemi

Saltvandsreakion - entalpi.

27. august 2008 af Plooki (Slettet)

Ved en reaktion ímellem natriumhydroxid og saltsyre (10 mL 0,5 molær af begge stoffer) måles en temperaturforskellen. deltaT.

Nu tager man kun 5 mL natriuhydroxid i stedet, og laver reaktionen igen, og temperaturen måles igen. Spørgsmålet er så hvad er forholdet mellem deltaT_1 og deltaT_2


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af mathon

halvdelen af HCl'en forbliver i overskud uden reaktion

hvorfor
reaktionsvarmen kun er det halve men i et andet volumen:

.........E1 = V1*c*?T1
(1/2)E1 = V2*ρ*c*?T2
som ved division giver

2 = V1/V2*(?T1/?T2)
hvoraf

?T1/?T2 = 2*(V2/V1) = 2*(15/20) = (3/2)




Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2008 af mathon

halvdelen af HCl'en forbliver i overskud uden reaktion

hvorfor
reaktionsvarmen kun er det halve men i et andet volumen:

.........E1 = V1*ρ*c*?T1
(1/2)E1 = V2*ρ*c*?T2
som ved division giver

2 = V1/V2*(?T1/?T2)
hvoraf

?T1/?T2 = 2*(V2/V1) = 2*(15/20) = (3/2)


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2008 af mathon

systemet accepterer åbenbart ikke sit eget "delta"-symbol
men substituerer med ?


Svar #4
27. august 2008 af Plooki (Slettet)

Der er fire svarmuligheder, og det du kom frem til er ikke et af dem.

Svar mulighederne er (2/3), 1, (1/2), og (3/4)


Svar #5
27. august 2008 af Plooki (Slettet)

Er det fordi at de er vendt om ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2008 af mathon

jeg svarede på dit spørgsmål delta _T1/delta _T2
men
hyppigst udtrykker man den nye tilstand med indeks 2 i forhold til den første/oprindelige tilstand med indeks 1
 

altså
delta _T2/delta _T1

...så må du jo selv finde ud af, hvad spørgsmålet egentlig er!!!  :-)


Svar #7
31. august 2008 af Plooki (Slettet)

Har afleveret nu, og jeg fandt ud af. Fandt også en anden måde at gøre det på, så kom med to bud - det er jo altid godt.

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Saltvandsreakion - entalpi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.