Kemi

molekyleformel

27. august 2008 af Omran.abdel (Slettet)

en elementar analyse viser, at det dannede isothiocyanat fra rapsfrø har følgende sammensætning i masseprocent:

C: 46,49 %

H: 5,46 %

O: 12,39 %

N: 10,84 %

R indeholder kun C, H og O

b) vis, at molekyleformlen for isothiocyanatet er C5H7OSN


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2008 af mathon

100 g
indeholder de respektive molforhold (C, H, O, N, S)
{46.49,5.46,12.39,10.84,24.82}/{12,1,16,14,32} =

{3.87,5.46,0.77,0,77,0.77}

men det skal naturligvis være hele tal, som indgår i formlen

derfor undersøges hvilken faktor 0,77 skal ganges med for at give 1
dvs.
k*0.77 = 1
hvilket giver
k = 1/0.77 = 1.2987

hvoraf

1.2987*{3.87,5.46,0.77,0,77,0.77} = {5.03,7.09,1.01,1.01,1.01} ≈ {5,7,1,1,1}
altså

C5H7OSN


Svar #2
23. september 2008 af Omran.abdel (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: molekyleformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.