Kemi

protoner og neutroner hjælp

27. august 2008 af Izzle (Slettet)

håber nogle virkelig kan hjælpe  

Find antallet af protoner og neutroner i:

a) 2^H  ......  12^C ....... 30^Si

b) 55^Fe..... 116^Ag.......... 149^Pm

c) Au-200


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af Naz (Slettet)

Antallet af protoner og elektroner er det samme, så kigger du i det periodiskesystem

2^H = Så må vi have en proton, fordi 2 er antallet af nukleoner (tror det var det dét hed) :)


Svar #2
27. august 2008 af Izzle (Slettet)

hvad ? er overhovedet ikke med :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2008 af mathon

atomnummeret Z = antal protoner

antal neutroner = A-Z


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2016 af amalmessaoudi3 (Slettet)

Hvad betyder Au-200


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2016 af mathon

 _{79}^{200}\textrm{Au}
                 er guld-isotopen med massetal 200 dvs med (200-79) 121 neutroner.


Skriv et svar til: protoner og neutroner hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.