Matematik

optimering.

28. august 2008 af mmaarriiaagg (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med denne opgave??

En funktion f er bestemt ved f(x)= 1/4 x+1+ 1/x.
Bestem definitionsmængden for f, og bestem en ligning for hver af asymptoterne til grafen for f.
Bestem monotoniforholdene for f, og angiv værdimængden for f.
Angiv for ethvert reelt tal k antallet af løsninger til ligningen f(x)=k.
 

Er helt lost!:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af mathon

hvilke overvejelser har du gjort dig?


Svar #2
28. august 2008 af mmaarriiaagg (Slettet)

ingenting.

jeg aner ikke hvad jeg skal gøre. ved desuden heller ikke hvad asymptoter er. og ved heller ikke hvordan man skal angive for ethvert reelt tal k antallet af løsninger til ligningen f(x) = k.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/download/118120


Svar #4
28. august 2008 af mmaarriiaagg (Slettet)

Jeg er stadig ikke med.

Kan du ikke vise hvordan jeg skal lave opgaven`?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2008 af mathon

Dm(f)  = Ro, da 1/x ikke er defineret for x = 0

for x → 0+ er limes |(1/4)x+1 + 1/x|  = ∞
for x → 0- er limes |(1/4)x+1 + 1/x |  = ∞

hvorfor
x = 0 (y-aksen) er lodret asymptote)

for x → ∞ er limes |(1/4)x+1 + 1/x-((1/4)x+1)| = 0
for x → -∞ er limes |(1/4)x+1 + 1/x-((1/4)x+1)| = 0
hvorfor
y = (1/4)x + 1 er skrå asymptote
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2008 af mathon

f '(x) = (1/4)-(1/x2)

ekstrema kræver

f '(x) = 0
dvs.
x € {-2,2}

monotoniintervaller
for x<-2 er f '(x) ..., hvorfor f(x) er monotont ..........
for -2<x<2 er f '(x) ..., hvorfor f(x) er monotont ..........
for x>2 er f '(x) ..., hvorfor f(x) er monotont ..........
 


Svar #7
28. august 2008 af mmaarriiaagg (Slettet)

hvilken del af opgaven er det du har lavet?

er slet ikke med.


Skriv et svar til: optimering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.