Matematik

er dette korrekt?

28. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Er det korrekt at: √a*b = √a*√b fordi √a*b = (a*b)*(a*b) = a^2*b^2 = √a*√b og at √a/b = √a/√b fordi √a/b = (a/b)*(a/b) = a^2/b^2 = √a/√b?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af c_aastrup

Nej. Det er ikke rigtigt.

Der gælder

√a = a^(1/2)

og derfor følger svarene via regnereglerne for potenser

( ab )^(1/2) = a^(1/2) * b^(1/2) 

og

( a/b )^(1/2) = ( a b^(-1) )^(1/2)= a^(1/2) * b^(-1/2) = a^(1/2) / b^(1/2) 
 


Skriv et svar til: er dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.