Matematik

Lidt i tvivl

28. august 2008 af pernillebs1 (Slettet)

Jeg har ligningen : x^3 + 31 x = 0 som skal løses vha.  0-regel.

jeg får:

x (x^2 + 31) = 0

x = 0 V x^2 + 31 = 0

er lidt i tvivl hvad jeg skal nu?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2008 af piper (Slettet)

Så løser du begge ligninger.


Svar #2
28. august 2008 af pernillebs1 (Slettet)

hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2008 af mathon

x2 + 31 = 0 har ingen reelle løsninger


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. august 2008 af piper (Slettet)

Ligningen på venstre side har løsningen x = 0

Den anden ligning er en andengradsligning. Den har du en formel til at slå ihjel med. Den har ingen løsning den til højre. Vis det ved brug af diskriminant.

Altså har x^3 + 31 x = 0 løsningen 0 som den eneste


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. august 2008 af piper (Slettet)

Jeg antog, at I ikke havde bevæget jer ud i de komplekse tal. Du kan stadig bruge formlen for en andengradsligning til at klare det.


Skriv et svar til: Lidt i tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.