Matematik

Beregning af vinkel - vektorregning

28. august 2008 af matarg (Slettet)

 Har to vektorer

(vektor)a= 1,-5

(vektor)b= -4,-2

Hvordan finder jeg vinklen mellem disse to vektorer?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af piper (Slettet)

Hint:

Dotprodukt


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2008 af piper (Slettet)

Det kaldes også skalarprodukt


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2008 af piper (Slettet)

Altså dotproduktet er defineret som

a * b = |a||b|cos(v), hvor v er vinklen imellem de 2 vektorer.


Svar #4
28. august 2008 af matarg (Slettet)

Ja, det ved jeg godt..

Hvordan vil i isolere denne formel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2008 af piper (Slettet)

Divider med |a||b| og tag arccos på begge sider så er

v = arccos( (a * b) / (|a||b|) )


Svar #6
28. august 2008 af matarg (Slettet)

 arccos? = ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2008 af piper (Slettet)

arccos(x) eller cos-1 (x) eller acos(x) hvad I end kalder den..


Svar #8
28. august 2008 af matarg (Slettet)

 super tak :D 


Skriv et svar til: Beregning af vinkel - vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.