Matematik

someone help please

28. august 2008 af sød-janni (Slettet)

en funktion er givet ved:

f(x)= x^3-4x

grafen for f(x) afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal.

opgaven er at vi skal bestemme arealet af denne punktmængde

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af Isomorphician

sæt din funktion lig 0, så får du dine grænseværdier til det bestemte integrale, som du skal løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2008 af aisha_123 (Slettet)

I hvilket program skal du løse opgaven i??

Er det TI, kan jeg hjælpe, hvis det er..


Svar #3
30. august 2008 af sød-janni (Slettet)

ja det er TI


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2008 af mathon

beregn for hvilke x-værdier f(x) = 0

på TI-89

Define f(x) = x^3 - 4x

solve(f(x)=0,x)
displayet viser
x=-2 or x=0 or x=2

Define g(x) = d(f(x),x)................................(her sættes f '(x) = g(x))
solve(g(x)=0,x)
displayet viser
x=-1.4547 or x=1.1547 (afrundede tal)

f(-1.4547) = 3.0792 og f(1.4547) = -3.0792
 

konklusion:
f(x) har 3 nul-punkter -2, 0 og 2
f(x)>0 for x€[-2,0] og f(x)<0 for x€[0;2]

hvorfor det samlede areal A
kan beregnes som summen af to integraler

1)  ∫f(x)dx fra -2 til 0
2)  ∫-f(x)dx fra 0 til 2

på TI-89
 

∫f(x),x,-2,0)+∫-f(x),x,0,2) =


 


Skriv et svar til: someone help please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.