Matematik

Haster, Ligninger.

28. august 2008 af jazzi_1990 (Slettet)

Hi alle !! Jeg sidder lige fast i nogen opgaver, hvis nogen vil hjælpe, det vil være dejliget :D

1) Isoler r2 i denne ligning:

1/f = (n*1) * (1/r1 + 1/r2)

2) brug nulreglen til at løse ligninger:

a) x^2(x-1)=9*(x^2-1)

3) I en retvinklet trekant er areal 7 er den ene katete 3 gange så lang som den anden katete. Bestem sidelængden i treakanten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Ad. 1)

r2 = 1/((1/nf)-(1/r1))

Ad. 2)

Du kan ikke umildbart bruge nulreglen.

Ad. 3)

A=(1/2) * a * b

7 = (1/2) * 3x * x

x^2 = 14/3

x = 14/3 v -14/3,

da en sidelængde ikke kan være negativ (i hvert fald i dit tilfælde) kan du forkaste den negative løsning, og du kan nemt finde de resterende sidelængder vha. den pythagoræiske læresætning.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2008 af Mandelbrot (Slettet)

I sidste linje i #1 har jeg lavet en åbenlys skrivefejl.


Svar #3
29. august 2008 af jazzi_1990 (Slettet)

Har bemærket .. Men tak !! Det hjælp e hel del !!


Skriv et svar til: Haster, Ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.