Matematik

Diff.

29. august 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hejsa, jeg er igang med differentialregning og ahr lavet en opgave her som jeg ikke helt ved om er rigtig, håber der er en der vil tjekke.

Find hældningen for tangenten til funktionen f(x) = x2 i x0 = 1/4

Mit bud:

f(x) = 2

f´(x0) = 1/4

f(x) = 2 * x

f´(x0) = f´(1/4) = 2 * (1/4) = 1/2

Find hældningen for tangenten til funktionen f(x) = √x i x= 16

f(x) = 1/2√x

f´(x0) = f(16) = 1/2√16 = 2

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2008 af mathon

f(x) = 1/(2√(x))

f´(xo) = f '(16) = 1/(2√(16)) = 1/(2*4) = (1/8)

ellers OK!!!   :-)


Svar #2
29. august 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Mange tak.

Vil du også lige tjekke denne her.

Find ligningen for tangenten til funktionen f(x) = 1/x i x0 = - 1/3

Mit bud:

f(x) = - 1/x2

f´(x0) = f´(- 1/3) = - 1/(- 1/3)2 = -9

f(x0) = f(- 1/3) = 1/1/3 = 3

y =f(x0) + f´(x0) * (x - x0)

y= 3 - 9 * (x+1/3)

y=3 * -9x + 3

= -9x + 6

 På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2008 af mathon

f(x) = - 1/x2 --->  f '(x) = - 1/x2

f(x0) = f(- 1/3) = 1/1/3 = 3  --->  f(xo) = f(- 1/3) = 1/(-1/3) = -3

y = 3 - 9 * (x+1/3)   --->   y = -3 - 9 * (x+1/3)

og dermed
y = -9x - 6


Svar #4
30. august 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.