Matematik

x^2 - 2x = a --> HJÆLP

30. august 2008 af Icemat89 (Slettet)

Opgaven lyder følgende:

Angiv for ethvert tal a antallet af løsninger til ligningen x^2 - 2x = a

Svaret skal skrives i intavaller.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2008 af peter lind

Find deskriminanten d. Løs ulighederne  og ligningen. d>0; d= 0; d<0. For de værdier af a hvor der gælder d> 0 er der 2 løsninger. De 2 andre tilfælde giver en løsning og ingen løsning.


Svar #2
30. august 2008 af Icemat89 (Slettet)

Hvordan findes d ud fra ligningen x^2 - 2x = a?

Er det så bare x^2 - 2x - a ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2015 af PerHenrikChristiansen (Slettet)

I ligningen ax^2+bx+c=0 er

diskriminanten d = b^2-4ac


Skriv et svar til: x^2 - 2x = a --> HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.