Kemi

Mængdeberegning?

30. august 2008 af alohayuhu (Slettet)

har fået stillet denne her opgave, og det ville være dejligt, hvis der var nogen der kunne hjælpe mig med den.

Gider ikke bare have svarene, meget gerne beregning og en forklaring, så jeg selv kan lave en lignende opgave en anden gang.

Opgaven lyder:

til at bestemme Na+, skal man lave en 500 mL opløsning, som indeholder 100 mg Na+/L. Så skal man regne ud hvor meget mg NaCl, der skal i.

Tak på forhånd

b) Til en flammefotometrisk bestemmelse af Na+ i øl, skal der laves 500 mL stamopløsning, der indeholder 100 mg Na+/L. Beregn hvor mange mg NaCl, der skal afvejes.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Du finder ud af hvor mange mol Na 100mg er. Altså ved at benyttte n=m/M

Det er antallet af Na-molekyler der er i 100mg. Du kan dog desværre ikke bare tage natriumioner og komme dem i, men benytter dig af at der er natrium i natriumchlorid. Hver gang du har ét natriumchlorid har du også én natriumion. Derfor svarer n(natriumchlorid) til n(natrium) - som du jo allerede har regnet ud. Nu skal du finde molarmassen (M) af natriumchlroid.. Dette kna du gøre ved bare at lægge molarmassen af natrium til molarmassen af chlor eller ved at slå op i en databog/internettet. Nu bruger du igen n=m/M, men med en lille omskrivning så m=n*M nu finder du massen af NaCl:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2008 af mathon

NaCl(s) --> Na+(aq) + Cl-(aq)

hvoraf

n(NaCl(s))  = n(Na+(aq))


Skriv et svar til: Mængdeberegning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.