Matematik

Brøker

31. august 2008 af 9200 (Slettet)

Jeg har 2 opgaver tilbage, som jeg ikke forstår. Håber der er nogen der vil hjælpe:

1: forkort brøken: (x+ 2x)/(4x+8)

2: reducer: (8a3·b·a-2)/(2b)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af mathon

ab+ac = a(b+c)
en fælles faktor kan sættes uden for en parentes

x2 + 2x = x*x + 2*x

4x+8 = 4*x +4*2...........................


Svar #2
31. august 2008 af 9200 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan man skal kunne gå videre derfra......


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

(x^2 + 2x)/(4x+8)
 

(x(x+2))/(4x+8)

...gør det selv færdigt (sæt en faktor uden for parantes i nævneren fx)


Svar #4
31. august 2008 af 9200 (Slettet)

 fx 2(2x+4) ???

hvad sker der så derfra?


Brugbart svar (2)

Svar #5
31. august 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#2 "Jeg forstår ikke hvordan man skal kunne gå videre derfra......"

Hvad er din IQ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

prøv at sætte en anden faktor end 2 uden for parantes i nævneren. skal helst gå hen og ligne z(x+2) hvor z er et vilkårligt tal.

derved kan x+2 forkortes væk i tæller og nævner og resultatet fremkommer.


Svar #7
31. august 2008 af 9200 (Slettet)

0, så er der i det mindste noget vi har til fælles ik?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#5 Hvad er din egentlig? omkring 122 eller?


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. august 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#8 12^2 giver summen af de første 12 ulige tal.

Min IQ overskrider snart de 200 !

;)


Svar #10
31. august 2008 af 9200 (Slettet)

# 8 + # 1

Tak for hjælpen, jeg vil prøve at se om jeg selv kan løse dem, selv om det ikke ser ud til det.


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2008 af DanielPetersen (Slettet)

"selv om det ikke ser ud til det." Har du overhovedet åbnet din bog eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#10 når du yderligere har prøvet, så sæt dine udregninger op her. så kigger vi på dem og der kan gives god humor samt facts fra DanielPetersen :-)


Svar #13
31. august 2008 af 9200 (Slettet)

#12 ok Tak

#11 Mangler du stadigvæk opmærksomhed?


Svar #14
31. august 2008 af 9200 (Slettet)

Jeg ville sætte pris på noget mere ledende hjælp, for jeg kommer ikke rigtigt nogen vejne. please.... 


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

(x^2 + 2x)/(4x+8)

(x(x+2))/(4(x+2))

så kan du vel godt denne opgave herfra, ikk ;-)

_______________________________________________

(8a^3*b*a^-2)/(2b)^2

(8ab)/(4b^2)

(2ab)/(b^2)

den er ogs blevet ret triviel nu. Løs begge og skriv dine resultater ind her


Svar #16
31. august 2008 af 9200 (Slettet)

TAKKKK!!!!!


Svar #17
31. august 2008 af 9200 (Slettet)

Alstå den første får jeg til x/4 eller bare 4.

Den anden forstår jeg ikke helt hvordan du kan få alt det der står i tælleren til at give 8ab og senere 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #18
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

"Altså den første får jeg til x/4 eller bare 4." Giver x/4

"Den anden forstår jeg ikke helt hvordan du kan få alt det der står i tælleren til at give 8ab og senere 2ab"

Dividerer 4 tallet fra nævneren op i tælleren. 8/4=2

Hvad fik du så svaret på opgaven til?


Svar #19
31. august 2008 af 9200 (Slettet)

Jamen jeg forstår den overhovedet ikke, har siddet i lang tid og bare gloet på den. Jeg håber portalen kan forstå at der bare findes dumme studerende!

(8a^3*b*a^-2)/(2b)^2

(8ab)/(4b^2)

(2ab)/(b^2)
 

Jeg forstår ikke hvor 8a^3 forsvinder hen og heller ikke a^-2. Hvad skal man gøre af alle de tal?


Brugbart svar (0)

Svar #20
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

brug, at a3*b2=a3+2, hvorfor a3*a-2=a3-2=a


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.