Matematik

Reducer: (a+b)(2a-3b)+a(-2a-b)-(-a-b)(3a+4b)

31. august 2008 af Lenzedude (Slettet)

Som emnet siger vil jeg gerne have lidt hjælp med at regne den her ud. Og ja man kan tage den på lommeregner men vil gerne vide hvordan det bliver gjort nemmest og hurtigst.

Reducer:

( a + b ) ( 2 a - 3 b ) + a ( - 2 a - b ) - ( - a - b ) ( 3 a + 4 b )

Mvh Lenze

Ps: som jeg nævner vil jeg gerne hvis i skriver hvordan i har gjort


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

Gang brøkerne sammen. fx ( a + b ) ( 2 a - 3 b )=a*2a-a*3b+b*2a-b*3b =.....


Svar #2
31. august 2008 af Lenzedude (Slettet)

Tror jeg ville lave den sådan:

( a + b ) ( 2 a - 3 b ) =
 

a*2a= 2a2
a*-3b= -3ab
b*2a= 2ab
b*-3b= -3b2 =

2a2+3ab+2ab-3b2 = 2a2+5ab-3b2

Sådan skal første led se ud ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

2a2-3ab+2ab-3b2 = 2a^2-ab-3b^2
 

understregninger er rettelser


Svar #4
31. august 2008 af Lenzedude (Slettet)

super tak jeg prøver at gå vider :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2008 af janko (Slettet)

du får da 3a2 + 5ab + b2


Svar #6
31. august 2008 af Lenzedude (Slettet)

hmm Hvilken er nu rigtig?

3a2 + 5ab + b2            eller:

2a^2-ab-3b^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#5 giver det korrekte svar


Svar #8
31. august 2008 af Lenzedude (Slettet)

Facit bliver noget i stil af:

-2a2+3ab-3b2

Eller det er ikke det i får den til?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#8 nej, dit facit er ikk korrekt. Skriv dine udregninger op her. så lokaliserer vi fejlen :-)


Svar #10
31. august 2008 af Lenzedude (Slettet)

okay... Vi prøver:

3a2+5ab+b2-2a2-ab-3a2-ab-4b2


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

skriver udregningerne ind nu. Du skal øve dig på, at regne ind i en parantes samt regnereglernes hirarki... 5 min


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

( a + b ) ( 2 a - 3 b ) + a ( - 2 a - b ) - ( - a - b ) ( 3 a + 4 b )

2a2-3ab+2ab-3b2-2a2-ab+3a2+4ab+3ab+4b2

antal b2: -3+4=b2

antal a2: 2-2+3=3a2

antal ab: -3+2-1+4+3=5ab

konklusion:   3a2+5ab+b2


Svar #13
31. august 2008 af Lenzedude (Slettet)

Mange tak :=) det var til stor hjælp at se hvordan du gjorde !


Skriv et svar til: Reducer: (a+b)(2a-3b)+a(-2a-b)-(-a-b)(3a+4b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.