Matematik

En andengradsligning???

31. august 2008 af Skole-freak (Slettet)

Jeg har en ligning:

x=3+70/x

Men jeg forstår ikke hvordan jeg gør den til en andengradsligning!?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2008 af ninjaduen (Slettet)

x = 3 + 70 / x  <=>

x2 = 73 <=>

0 = -x2 + 73 


Svar #2
31. august 2008 af Skole-freak (Slettet)

Hmm, siger du:

x*x=(3+70/x)*x?

Ellers kan man jo ikke fjerne x'et på højre side.

Og hvorfor hedder den så ikke x2=3x+70?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2008 af dnadan (Slettet)

#1 Vrøvl.

Du glemmer, at alle led skal multipliceres med x:

x=3+70/x

<=>

x^2=3x+70 (få nu alt flyttet over på den samme side, således du har 0=..., hvormed du kan løse ligningen ved brug af den generelle formel for en andengradsligning.


Skriv et svar til: En andengradsligning???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.