Matematik

Vektor a og b er bestemt ved koordinatsættene

31. august 2008 af BusterB (Slettet)

 vektor a = (3t /2) og vektor b=(7/-8t+2)  

Bestem vektor a•b udtrykt ved t.

Bestem tallet t, således at de to vektorer bliver ortogonale. 

Hvordan gør man lige det i hånden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af dnadan (Slettet)

Hvordan beregnes skalrproduktet af to vektorer i planen? Overvej dette, og det første spørgsmål er lige til.

Overvej, hvad det betyder for to vektorer, hvis skalarprodukt er lig 0. Overvej dette, og du burde kunne opstille en ligning og løse denne med hensyn til t.


Svar #2
31. august 2008 af BusterB (Slettet)

 Man ganger vel bare a og b, så man får 21t+16t+4 

Hvis skalarproduktet er 0, så kan vektorerne vel ikke være ortogonale. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Prøv lige at tjekke dine udregninger (kig her på fortegn)

Hvorfor er de ikke det? (husk nu ikke at forveksle determinanten med skalarproduktet


Svar #4
31. august 2008 af BusterB (Slettet)

 Hov ja, den må hedde 21t-16t+4. 

Nååh, ja skalarproduktet skal netop være nul, for at de to vektorer er ortogonale.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2008 af dnadan (Slettet)

#4 (det kan godt forkortes ned)

- Men korrekt, opstil nu en ligning og løs denne med hensyn til t.


Svar #6
31. august 2008 af BusterB (Slettet)

 5t+4

t=-4/5


Skriv et svar til: Vektor a og b er bestemt ved koordinatsættene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.