Matematik

Halveringskonstanten

31. august 2008 af zabber (Slettet)

Hej derude :0)

Håber du lige vil hjælpe mig :0)

Jeg har en ligning: f(x)=100*(1-01)^x

Udfra den skal jeg så finde halveringskonstanten.

Jeg har kigget rundt herinde, og fundet ud af at jeg skal bruge formelen: Log (½) / log (a) eller ln (½ ) / ln (a). Så er mit 1. spørgsmål, hvad er forskellen og hvilken skal jeg bruge? og hvordan ser beviset ud for den?

Jeg er så kommet frem til at halveringskonstanten er 6,58

Men når jeg så udregner det ved hjælp af lommeregneren får jeg 9,79... jeg bruger løsningsfunktionen og skriver ½*100*(1-0,1)^x

Hvorfor giver det 2 forskellige resultater?

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af dnadan (Slettet)

Du må helt selvom om du bruger formlerne:

T½=ln(½)/ln(a) eller T½=log(½)/log(a)

I dette tilfælde er det ligegyldigt, hvilken du vælger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2008 af peter lind

Det er ligegyldig om du bruger ln eller log. Det giver samme resultat.

f(x) = a^x

Find x½  af f(x½)=½f(x)


Svar #3
31. august 2008 af zabber (Slettet)

Hejsa!

1000 tak for jeres hurtige svar :0)

Perter lind:

Du skriver: Find x½ af f(x½)=½f(x)

Det var også det jeg prøvede på lommeregneren, men den siger 9,79 mens formlen T½=log(½)/log(a) giver 6,58...

Hvordan det?

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2008 af dnadan (Slettet)

#3 Prøv og skriv, hvad du havde trykket ind. (der må være en skrivefejl et sted)


Svar #5
31. august 2008 af zabber (Slettet)

Hej igen.

Jeg har på TI-84 PLUS skrevet:

MATH + 0 + PIL OP + CLEAR

Tastet formlen = 0,5*100*(1-0,1)^x

Så tastet et gæt ind

ALPHA + ENTER

Er det helt forkert???

Vh.


Skriv et svar til: Halveringskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.