Matematik

Haster

31. august 2008 af UptiVupti (Slettet)

HeeY ;-)

I et retvinklede trekant har du hypotenusen og den ene kateter.

Hvordan var det så lige man fandt længden af højden på hypotenusen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af mathon

kvis den kendte ketete er a

cos(B) = (a/c)

h = a*sin(B) = a*√(1-cos2(B)) = a*√(1-(a/c)2)


Svar #2
31. august 2008 af UptiVupti (Slettet)

Hmm. jg tror det bliver nemmer med tal,

Hvis hypotenusen er 13 og den ene kateter er 5,


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2008 af mathon

h = 5*√(1-(5/13)2)


Svar #4
31. august 2008 af UptiVupti (Slettet)

hvorfor er det lige du minuser med 1.

Og hvorfor skal jeg have potensen 2.

Og husk jeg har ikke lommeregneren endnu. Desværre.


Svar #5
31. august 2008 af UptiVupti (Slettet)

mange tak for hjælpen jg forstår det godt nu.


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.