Kemi

Udfældning

01. september 2008 af rhiger (Slettet)

Hej, vi er helt blanke på denne opgave, og skal vise ved en beregning at der sker en udfældning; er der nogen som kan hjælpe os?

BaCl2 (aq) + Na2SO4 (aq) <--> BaSO4 (s) + 2Nacl (aq)

150 ml 3.0*10^-5 M BaCl2 blandes med 250 ml 3.5*10^-5 M Na2SO4, vis ved beregning at der udfældes BaSO4


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af Larsendrengen (Slettet)

Udregn koncentrationerne af [Ba2+] og [Cl-] og se at produktet er større end opløselighedsproduktet (slå det op i en tabel).

K = [Ba2+]*[Cl-]2

Hvis K > L  så sker der udfældning.


Svar #2
01. september 2008 af rhiger (Slettet)

jo vi troede også det var så enkelt men k er desværre ikke større end L så vi er ikke sikker på at det er rigtigt?


Brugbart svar (3)

Svar #3
01. september 2008 af mathon

Udregn koncentrationerne af [Ba2+] og [SO42-] og se at produktet er større end opløselighedsproduktet (slå det op i en tabel).

K = [Ba2+]*[SO42-]

K = [1,125*10-5 M]*[2,1875*10-5 M] = 2,461*10-10 M2

L = 1*10-10 M2

Hvis K > L så sker der udfældning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2010 af NejTilSvampe

 Jeg ved det er en gammel tråd, men jeg har samme opgave i øjeblikket. jeg er virkelig skod til kemi og har meget svært ved at forstå mange af de her begreber, også tallene fordi jeg ikke rigtig har noget at sammenligne dem med ( spørger tit mig selv, HVAD FANDEN ER ET MOL?!, selvom jeg udemærket er klar over definitionen). I modsætningen til fysik hvor jeg finder det meget mere naturligt.

Jeg fik samme resultat som Svar #3 men mistænker lidt at vi har lavet samme fejl. 

når i beregner koncentrationen siger i  [Ba2+] = n(BaCl2) / Vtotal  og  [SO42-] = n(Na2SO4) / Vtotal   ik?

Men noget af natriumsulfatet reager vel og danner bariumsulfat? og så er [SO42-] noget andet eller hvad???

en detaljeret forklaring bedes venligst :)  normalt ville jeg bare have godkendt det her resultat men en lignende opgave kommer senere, så det nytter ikke noget at jeg ikke har styr på det :P


Skriv et svar til: Udfældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.